Bemmels/Zwitserse 3-Daagse

 Bemmels/Zwitserse 3-Daagse 2021

Tekst bij de onthulling van het Henk Bergamin BOL bankje op 16 juli 2021 door Marianne v.Eechoud

Afbeelding invoegen

Beste mensen,

Namens het Bestuur van St.de BOL wil ik jullie allemaal hartelijk welkom heten bij de onthulling van het Bolbankje dat wij ter gelegenheid van ons 4e lustrum geplaatst hebben hier op deze mooie plek langs het Zwitserspad.

Wij vinden het heel erg fijn dat Eric, Roald en Jasper Bergamin hier met hun partners en de Bemmelse kleinkinderen van Henk en Else erbij zijn.…en stellen het zeer op prijs dat ook wethouder Helga Witjes hier het College van B&W van de de Gemeente Lingewaard vertegenwoordigt.

Zoals hier iedereen wel zal weten is de St. deBOL  opgericht nadat de VVV Bemmel in 2001 werd opgeheven. In de VVV tijd was er altijd een goede en prettige samenwerking met de Gemeente Bemmel en zo leerden wij toen …. onze burgemeester Henk Bergamin kennen. In 1997 werd er in samenwerking met het KBO en de KNBLO Kring Gelderland gestart met het organiseren van wandeltochten.

St. deBOL organiseert die wandeltochten voor 50 plussers nog steeds, al konden wij die woensdagmorgen wandeltochten vanwege alle coronamaatregelen in het afgelopen jaar helaas niet meer realiseren. We hopen dat we er in september weer mee mogen starten!

Wij hebben van Henk Bergamin heel veel goede tips en adviezen gekregen en als onze ambassadeur ging hij voor ons regelmatig op pad om sponsorgeld binnen te halen.

Henk werd bij de eerste deBOL JUNIOR Avond4Daagse onze trotse tochten coördinator en liep meerdere keren mee met zijn kleinzonen Luca, Niek en Guus.

De wijze les die Henk ons voorhield was: niet opgeven maar positief blijven en altijd doorgaan, ook als het allemaal wat moeilijker wordt.
Aan die les hebben wij de laatste maanden vaak moeten denken toen we bezig waren met het organiseren van een Bemmels/Zwitserse 3-Daagse waarbij we een beetje als troost voor het niet doorgaan van de deBOL Junior A4D en de Nijmeegse 4Daagse iedereen weer in beweging wilden krijgen.
We hebben heel wat hobbels weg moeten werken en gelukkig mogen we nu deze onthulling en 2 mooie wandeltochten a.s. zondag houden!

In afgeslankte vorm mogen we toch een feestje maken van ons 4e lustrum, we zullen ons aan alle maatregelen houden… maar dit feestje laten we ons niet ontglippen!
En bij een feestje hoort een cadeautje, daarom hebben wij gekozen voor een mooi cadeautje aan de Bemmelse gemeenschap in de vorm van een bankje dat ons en alle wandelaars zal herinneren aan Henk Bergamin, die na zijn burgemeesterschap, ambassadeur en grote vriend van de Bemmelse Organisatie Ladies werd.

Door deelname aan de actie van de gemeente…. "Lingewaard Doet” hebben wij een mooi bedrag aan donaties gekregen om hier een robuuste bank neer te zetten die straks onthuld zal worden door Niek, Puck, Guus en Sofie Bergamin.

Kortom wij hebben veel te danken aan Henk en zijn blij dat we hem met deze bank en de informatie op het zuiltje kunnen bedanken! We hopen dat iedere wandelaar die langs komt  hier even lekker kan uitrusten met een prachtig uitzicht op de Tabaksschuur, het carillon en kasteel de Kinkelenburg.

Maar voordat we het zuiltje en de bank gaan onthullen wil ik  hier eerst nog mijn medebestuursleden en oud-bestuursleden bedanken voor hun inzet, enthousiasme en saamhorigheid!
Met z’n allen hebben we 20 hele bijzondere, goede, mooie en vooral gezellige jaren beleefd waarin we heel veel leuke, gezonde activiteiten mochten organiseren en zo hebben we misschien veel mensen toch een beetje gelukkiger kunnen maken!

Lieve dames ik ben ontzettend trots op jullie en hoop dat we hier nog een flink aantal jaren mee door mogen gaan!

---------------------  Ik nodig nu graag Niek, Puck, Guus en Sofie uit om het bankje van opa Henk te onthullen!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

Tekst bij de onthulling van het Henk Bergamin BOL bankje op 16 juli 2021

door Niek Bergamin, kleinzoon van Henk en Else Bergamin

Afbeelding invoegen  Mijn kennismaking met de Dames van de BOL

Beste Dames van De Bol,

Wat een leuk initiatief om ter nagedachtenis aan Opa Henk een bankje te plaatsen. Ik denk dat Opa het geweldig zou vinden. Hij was er trots op dat hij de ambassadeur mocht zijn van de Dames van de Bol.

Opa en wandelen. Dat deed hij veel. Vele wandeltochten heeft hij gemaakt. Ook met jullie in het buitenland onder andere in Malaga Spanje.

Ik heb ook kennis mogen maken met de Bol. Samen met Opa ging ik een aantal jaren geleden wandelen voor de Kerk. Ik keek er weken naar uit. Samen met opa een wandeltocht maken was ontzettend leuk. Het was ook nog eens voor een fantastisch doel. Om van de oude kerk een theater kerk te maken. Hij kon daar uren over vertellen.

Tijdens het wandelen vertelde hij ook alles over de omgeving. Hoe het vroeger was en hoe het nu is geworden tijdens de periode dat hij Burgemeester was.Ik Ben echt trots op mijn opa. De wandeltocht werd georganiseerd door de dames van de Bol en ik werd door mijn trotse Opa aan iedereen voorgesteld.

2 jaar geleden liep ik voor de 1ste keer de 4daagse van Nijmegen. Opa zou mij komen aanmoedigen elke dag. Te beginnen in Bemmel. Helaas werd mijn Oma die dinsdag met spoed opgenomen in het ziekenhuis en kon Opa mij niet elke dag aan het parcours  aanmoedigen. Hij deed het wel per telefoon. Gelukkig waren de Dames van de Bol elke dag ergens aanwezig om mij aan te moedigen tijdens die week, en heb ik de 4 daagse uitgelopen.

Graag willen wij jullie namens de hele familie Bergamin bedanken voor dit leuke initiatief. Heel leuk om te zien dat er nog steeds veel aan opa word gedacht

**********************************************************************************************

 Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegenAfbeelding invoegen Afbeelding invoegen meer foto's in Fotoalbum


Lingewaard DOET het anders en dat  is zeker GENIETEN!

Afbeelding invoegen