Bestuur ging pottenbakken

In Spanje kregen wij in oktober op de laatste dag van het fantastische Marbellafeest van alle Marbellagangers een verwenarrangement aangeboden en dat werd op 25 januari j.l. ten uitvoer gebracht.
Om 18.30 uur werden we door onze privetaxi opgehaald. Henk Wieland en Geert de Bruin namen de rol van taxichauffeur heel serieus en brachten ons naar het Ambacht Haalderen.
Daar aangekomen was alles nog donker en wij dachten natuurlijk direct dat we uiteindelijk toch om de tuin geleid werden en ons misschien wel een nat avondje in het nieuwe zwembad te wachten zou staan.
Maar gelukkig verscheen Bart Jansen al snel ten tonele, zette het Ambacht in het volle licht en verwelkomde ons met een brede grijns op zijn gezicht heel hartelijk. Onze chauffeurs haalden uit de kofferbak kratten met allerlei heerlijkheden en het feest kon beginnen.
Nadat wij onze jassen aan de kapstok hadden gehangen werden we door Jet en Geert welkom geheten en gehuld in een unieke BOLschort, die gemaakt werd door Diny, Anneke, Rita en Marie Jose. Klasse dames !!
De koffie pruttelde en Geert toverde een overheerlijke taart uit de krat die door zijn lieftallige Diny gemaakt was. Zo lusten we er nog wel meer Diny, heerlijk!
Gezellig, schortje voor, kopje koffie en taart met slagroom, met z'n allen voorbereiden op ons klei-avontuur.
Al snel schonk Jet geen koffie meer maar werd het de keus tussen rood of wit. Maar eerst wilde Bart natuurlijk wel even uitleggen wat de bedoeling was van deze avond want we waren toch ook gekomen om iets te leren en te fabriceren.
Aandachtig werd er geluisterd naar de uitleg over klei, de draaischijf en de simpele handelingen (althans zo deed Bart dat voorkomen) waarmee je een schaaltje of i.d. kunt maken.
OK, wij verruilden uit zuinigheid snel onze BOLschorten voor een al meerdere malen gebruikt vuil exemplaar waar een spatje meer of minder geen kwaad meer op kan en gingen aan de slag.
Natuurlijk veel hilariteit maar ook uiterste concentratie. Ieder deed het op haar manier (Trudy was opvallend stil) en de resultaten waren echt niet slecht voor een eerste poging.
Tussendoor werden onze glazen regelmatig gevuld door ober Geert en de overheerlijke hapjes, door Jet gemaakt, smaakten ons heel erg goed.
Iedereeen kon ook nog "iets" aan tafel maken en die stukken zijn in een woord UNIEK geworden. De roos van Gerda, de Nar van Cecile, de hond van Ria en de engelen van Trudy en Marianne zijn binnenkort te bewonderen!
Aan het einde van de avond kwam Henk met zijn zelf gemaakte warme hapjes en ook moeder Jansen, zeg maar gewoon Marietje, kwam een kijkje nemen en dronk gezellig een glaasje mee.
Zo werd het rond 23.00 uur tijd om naar huis te gaan. We werden weer netjes thuis bij de deur afgezet door onze chauffeurs.

Lieve mensen,
Wij hebben ontzettend genoten van deze verwennerij en willen iedereen die ons dit heerlijke verwen-avondje heeft bezorgd ontzettend bedanken en wij bedanken in het bijzonder Jet en Henk en Geert en Diny die deze avond voor ons tot een feestje gemaakt hebben!
In Marbella was het een feestje, maar nu is het voortaan weer: HIER IS HET FEESTJE!

Allemaal nogmaals bedankt voor alle gezelligheid in Spanje, wij hebben dit avontuur fantastisch mogen afsluiten en gaan nu weer snel over tot de orde van de dag (kijk maar op Wandelingen 50+)
Het was geweldig, we zullen het er nog lang over hebben!

namens alle "Bolletjes"
Marianne