Betje uut 't Bejaardenhuus

Op zaterdag 2 juli jl. werd het jaarlijkse Dagje Uit Wandelen (speciaal bedoeld voor onze vaste woensdagwandelaars) afgesloten met een heerlijk buffet in Het Wapen van Bemmel.
De deelnemers werden verrast met een "optreden" van Betje uut 't Bejaardenhuus.
Hieronder volgt haar verslag van het afgelopen jaar.

Al met al was het toch wel een heel bijzonder BOLjaar!
We begonnen in september met de gewone woensdagwandelingen, tja die hebben jullie (bijna) allemaal meegewandeld dus daar vertel ik niet zo veel over.

In oktober hadden we de Middeleeuwse wandeling! Nou dat was een feest hoor! De hele dag werden we verwend door prachtige schone jonkvrouwen, in van die feestelijke middeleeuwse jurken! We vertrokken vanaf het Wapen door de Bemmelse polder, richting Haalderen waar we langs die kunstenaar, je weet wel die man die altijd in het zwart gekleed is, och je weet wel Herman Plönes, kwamen voor een kopje koffie met lekker roggebrood met spek. Daarna gingen we bij de dominee in Gendt op bezoek!! Hij had lekkere soep klaargemaakt, bakte een heerlijk eitje en als toetje was er ook nog vla met boerenjongens. Volgens mij had ie daar van tevoren zelf van gesnoept, want we kwamen vla tekort hoor!

Twee maanden later kwam Sinterklaas in Bemmel. Niet alleen bij de kleine kindjes, maar ook bij deBOL. Nou dat hebben we geweten. Verschillende wandelaars werden door Sint uitgenodigd om bij hem een liedje te komen zingen … 't leek wel of iedereen weer kind was, zoveel en zo mooi werd er gezongen.

Twee weken later zaten we weer bij de dominee in Gendt. We hadden toen de gewone woensdagwandeling, maar 't was vlak voor kerst, vandaar. De koffiepauze werd gehouden in de Hervormde kerk in Gendt, zomaar in de kerkbank aan de koffie! In de pauze werden we aangenaam verrast door een zestal beeldschone engeltjes die (samen met ons) allerlei prachtige kerstliedjes zongen.

Er was ook nog een herder bij; hij had zijn klarinet meegenomen en zorgde voor prachtige muzikale ondersteuning. Dat was toch wel een hele bijzondere ervaring hoor.

Eind januari gingen we op snertwandeling. Het was gelukkig geen snertweer … we vertrokken met een hele hoop auto's richting de hertjes bij Oranje Nassau's Oord; daar ben ik later ook nog eens geweest, maar dat is een heel ander verhaal.

Er was een prachtige wandeling uitgezet, waar we ontzettend van genoten hebben. 't Was bar koud die dag maar de lekkere koffie bij Campman (wist je dat …. die is later nog helemaal afgebrand) de overheerlijke snert bij Nol en wat dacht je, het BOLborreltje in het bos (dat hoort er tenslotte bij) zorgden er wel voor dat we lekker warm werden.

Is het jullie trouwens wel eens opgevallen? Altijd (nou ja vooruit, bijna altijd) als er een deBOL wandeling wordt gehouden is het prachtig wandelweer. In de winter wil het nog wel eens zijn dat er sneeuw ligt en dat het bar koud is, maar over het algemeen is het superweer. En àls er dan eens een buitje regen valt, is dat vaak nadat we het grootste stuk van de route al hebben gewandeld of zelfs al terug zijn bij de start. Ik vind het wonderbaarlijk hoor, zouden die meisjes soms een weerlijntje naar boven hebben?? Misschien kunnen we 's vragen of we die dan mogen lenen?

Tja, nou moet ik toch ook ff roddelen over ons eigen BOL stel! Sinds een tijdje zijn twee BOLwandelaars wel heel erg dik met elkaar. Is je dat al eens opgevallen; Als je de een ziet zie je de ander en als je de ander ziet, zie je de een… Ja ja, echt waar, zou er soms echte liefde in het spel zijn??

In maart moesten deBOL meisjes zo nodig meedoen met de carnavalsoptocht. Ikzelf vond het eigenlijk niks maar ja, je bent jong en je doet 's gek …. 't Viel me eigenlijk nog hartstikke mee, de meisjes hadden mooie BOLschepnetjes gemaakt met deBOL hoedjes waarmee ze het publiek onder een hoedje wilden vangen! Dat had natuurlijk alles te maken met de deBOL lady's day (gewoon deBOL vrouwendag kan ook hoor). Volgens mij hebben ze toen wel veel mensen onder een hoedje gevangen want we hebben honderden hoedjes gezien op de deBOL Lady's Day!

Eind maart zijn we heel serieus bezig geweest. Omdat we vaak zomaar ergens in the middle of nowhere (in de polder of in het bos, zeg maar) wandelen en we soms wel eens helemaal niemand tegenkomen en ver weg van de bewoonde wereld zitten, dachten ze bij deBOL dat het misschien verstandig zou zijn om een AED aan te schaffen. Verschillende wandelaars hebben daarvoor een cursus gevolgd en da's niet verkeerd. Als er dan iets gebeurt, hebben we in elk geval zo'n apparaat bij de hand dat je hart weer aan de gang helpt. Gelukkig hebben we 't nog nooit nodig gehad, maar ja je weet nooit wat er kan gebeuren ….

In de week van 17 mei was het groot feest in het dorp. Overdag werd de tiende (ja ja de 10e) 50+ Wandelvierdaagse gehouden en 's avonds liepen er ruim 1100 kinderen mee in de deBOL Junior Avond 4 daagse.

't Was een doodvermoeiende week maar o zo geweldig! Alleen klopte er af en toe iets niet in de route, ergens gingen we linksaf terwijl we rechtsaf moesten, ineens was er geen fietspad meer, en op woensdag was het helemaal erg. Ze dachten zeker dat we nog slootje konden springen…als het nou een teiltje was … Maar niet gezeurd, het was geweldig!

Wij zelf hadden er natuurlijk ook een feestje van gemaakt, op vrijdag hadden we 's morgens lekker taart gebakken voor het jubilerende bestuur en 's middags hadden we allemaal prachtige hoeden en hoedjes opgezet, zowel overdag de groten als 's avond de kindjes kwamen met de meest mooie creaties! De meisjes van deBOL waren zeer verrast, dat kon je wel zien.

Maar eigenlijk weet ik wel hoe het komt dat die kleine foutjes er in zijn geslopen, ze zijn in de weken daarvoor hartstikke druk geweest met het maken van weer zo'n prachtig wandelboekje. Ze hebben ons gevraagd wat wij de 20 mooiste van deBOL vinden en daar hebben ze van alles en nog wat bijgeschreven en foto's van gemaakt. En dat hebben ze dan weer in een hartstikke mooi boekje gezet. Er zijn er nog wel te koop hoor, maar je moet wel opschieten want er zijn er al heel wat van verkocht!

Tja en over vandaag weet ik niet zoveel te vertellen want ik mocht tenslotte niet mee! Ik hoop dat jullie een hele gezellige, leuke en fijne dag gehad hebben. Maar, de meisjes van deBOL zijn ook mee geweest, dus dat zal best zo zijn!!

Over een week of drie begint in Nijmegen de grote 4 daagse. Die is lang niet zo gezellig als die van deBOL natuurlijk…. Namens deBOL zou ik jullie iets willen vragen. Vorig jaar hebben we, samen met heel veel andere wandelaars, namens de gemeente in Ressen water uitgedeeld aan alle 30km wandelaars. Dit jaar is deBOL weer gevraagd of ze dat willen doen. Natuurlijk gaan ze dat doen, maar ze hebben wel onze hulp nodig! Als jullie het leuk vinden en tijd hebben, komen jullie deBOL dan weer helpen? Laat het maar even weten bij een van de dames, dan komt het helemaal goed!

Ik wens u allen nog een fijne avond en graag tot ziens !!!