Heel Bemmel liep de Longloop

Het was een hele bijzondere, fijne en fantastische dag zondag 3 november.

De allereerste Longloop in Nederland werd gehouden in Bemmel en was een groot succes!

Rond 200 wandelaars gingen om 09.45uur, na het officiële startsein van loco-burgemeester, Helga Witjes, op pad voor de Ereronde. Een wandeling van 600m rondom kasteel De  Kinkelenburg.

Daarna werd de afstand gewandeld waarvoor men had ingeschreven.

Woord van de voorzitter

 

Een foto impressie vindt u bij Fotoalbum

 

 

------


In Bemmel, gemeente Lingewaard, wordt op zondag 3 november 2019 voor de eerste keer de LongLoop georganiseerd. Een indrukwekkend wandelevenement dat in het teken staat van lopen voor gezonde longen en steun voor iedereen die met een longziekte te maken heeft (gehad). De wandeltocht van [5] kilometer is speciaal uitgezet om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Longfonds. Elke LongLoop begint met een ereronde van ca. 600 m. Een symbolische ronde om stil te staan bij iedereen met een longziekte, die zelf geen lucht meer heeft om mee te kunnen lopen en iedereen die we verloren zijn aan een longziekte.

In Bemmel is er ook nog een route van 3 km en een van 10 km uitgezet!
De start en finish is bij CC De Kinkel aan het Kinkelplein te Bemmel om 09.30 uur!

Er kan worden gestart tot 14.00 uur.


De LongLoop in Bemmel is een initiatief van het bestuur van Stichting deBOL:
We waren direct enthousiast omdat wij ieder jaar op zoek zijn naar een goed doel voor een sponsor-wandel-tocht onder de naam ‘Heel Bemmel Loopt …’,dat wordt dit jaar dus HEEL BEMMEL LOOPT VOOR HET LONGFONDS!

Wij hebben in onze naaste omgeving veel bekenden die COPD of astma hebben. We zien van dichtbij hoe moeilijk het leven soms voor hen is. Als je ziet hoe iemand na een korte inspanning eerst moet uithijgen om verder te kunnen, schrik je enorm. Je zou willen helpen, maar meer dan liefdevolle steun kunnen we meestal niet geven! Daarom moet er meer geld komen voor onderzoek zodat wij, onze kinderen en kleinkinderen straks kunnen leven in een wereld zonder longziekten.’

Deelname is gratis! Maar wij verwachten wel dat u zich aanmeldt bij het Longfonds!

Ga naar Longloop.nl/Bemmel. Na aanmelding krijgt u van het Longfonds een mail met een actiepagina waarmee u familie en kennissen etc. kunt stimuleren om uw deelname te sponseren! Bovendien krijgt u een paar roze veters en bij sponsoring van € 100,00 krijgt u een Longloop T-shirt!

De organisatie gaat ervoor!
Met veel enthousiasme en plezier zijn we aan de slag gegaan om er op zondag 3 november a.s. een mooi evenement van te maken!
Dus kom uit je luie stoel en ga mee wandelen! Iedereen, jong en oud, kan meedoen!
We hopen op heel veel deelnemers die samen een mooi bedrag bij elkaar gaan lopen!

Iedereen is van harte welkom in Bemmel en de dames van deBOL (de "Bolletjes”) staan graag garant voor een onvergetelijke, zinvolle, sportieve maar ook oergezellige tocht! Schrijf je meteen in op https://www.longloop.nl/bemmel

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Marianne van Eechoud-Bierens tel. 06 54975063 of

Bep Cornelissen tel. 06  27507051 of

Trudy Francissen tel. 06 22540214 


Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen