Woord van de voorzitter

Lieve mensen,                                                                                                                          18 april 2020
 
Als je naar buiten kijkt moet je wel vrolijk worden van de prachtige bloesem aan de fruitbomen, de bollen die allemaal hun best doen om deze wereld op te vrolijken en de zon die zich de laatste weken van haar beste kant laat zien!
Maar echt vrolijk mag je je gewoon niet voelen met alle nare gevolgen van het coronavirus, er is zoveel verdriet!
Er zijn al veel te veel mensen overleden of ernstig ziek, veel mensen zijn bang, eenzaam en missen de contacten met familie en vrienden, even knuffelen is er niet meer bij en we moeten ons echt allemaal aan de maatregelen die de regering heeft genomen houden, niet alleen voor onszelf maar zeker ook voor iedereen om ons heen! 
Voorlopig moet alles er op gericht zijn om dit vreselijke virus uit te bannen!
 
Wij hebben al eerder besloten om alle BOL-activiteiten voorlopig af te gelasten!
Wij hadden voor de viering van 75 jaar Bevrijding fantastisch mooie plannen, maar ook die kunnen wij niet realiseren. Gisteren heeft onze Burgemeester ons meegedeeld dat er geen officiele bijeenkomsten mogen zijn.
Toch willen wij, als organisatiecomite 4 en 5 mei 2020 in Bemmel deze 4 mei niet ongemerkt voorbij laten gaan, wij zullen zorgen dat er vanaf 20.00 uur 75 kaarsen branden bij het oorlogsmonument op het gazon bij kasteel De Kinkelenburg en zullen een mooi boeket bloemen neerleggen.
Natuurlijk kan iedereen op 4 mei de hele dag door op eigen initiatief ook een bloemetje gaan neerleggen, als de vereiste afstand van 1,5 m in acht wordt genomen en men met niet meer dan 2 personen komt. (de gemeente controleert hierop.)
Wij vragen iedereen op 4 mei de hele dag de vlag halfstok te hangen en vanaf 19.30 uur voor het raam of bij de voordeur een kaarsje aan te steken! 
 
We mogen gelukkig nog naar buiten dus ga even lekker een ommetje maken, het is zo mooi met al die frisse lente kleuren. Ik ben deze week in het gebied Water Ydille (Park Lingezegen) gaan wandelen en heb genoten van de rust, de vele vogels en het uitbundige bloeiende koolzaad , prachtig! (foto's hiervan in onze nieuwe rubriek het wel en wee van deBOL). Als we weer op pad mogen gaan we zeker dit gebied verkennen!

Onze secretaris Bep Cornelissen heeft een maand geleden op zich genomen om in deze stille tijd voor alle wandelaars en Vrienden van deBOL een nieuwsbrief te maken en ze is van plan om dit regelmatig te doen om contact met iedereen te houden! Vanaf 19 april staat deze nieuwsbrief als een extra rubriek "nieuwsbrieven" op deze website, dus zo willen we ook andere belangstellenden op de hoogte houden. Ik wil Bep bedanken voor dit goede initiatief en mocht u ook zin hebben om in deze nieuwsbrief iets van uw ervaringen te schrijven, stuur dan uw stukje per mail naar stichting.debol@planet.nl
  
Lieve mensen, blijf gezond, hou de moed erin. schenk elkaar een beetje extra aandacht en wees lief voor elkaar! 
Wij denken aan jullie! 

namens het Bestuur van St.deBOL

Marianne van Eechoud-Bierens, voorzitter

 Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen Water Ydille