Woord van de voorzitter

Lieve mensen,                                                                                                                          20 maart 2020
 
Het is alweer bijna april en normaliter kunnen we ons dan verheugen op de komst van een stralende lente en zomer. Maar door het coronavirus zijn we in een rap tempo in een hele andere wereld beland!
We moeten allemaal zoveel mogelijk thuis blijven en contacten vermijden, dus daarom heeft het Bestuur van deBOL ook besloten om tot nader orde alle activiteiten af te zeggen.
Deze week heeft de commissie A4Daagse Bemmel besloten de 13e editie in mei af te gelasten en ook de activiteiten rond 4 en 5 mei zullen hoogst waarschijnlijk binnenkort volgen. 
Voorlopig moet alles er op gericht zijn om dit vreselijke virus uit te bannen!
 
Wij beseffen heel goed dat er zeker ook onder onze wandelaars mensen zijn die het nu heel erg moeilijk hebben, eenzamer zullen zijn en juist nu meer behoefte hebben aan contact. Daarom wil ik iedereen vragen om een beetje extra op elkaar te letten, pak eens de telefoon of informeer via een appje hoe het met iemand gaat en als je elkaar op afstand toch op straat tegen komt vraag dan hoe het gaat en of je misschien iets voor die ander kunt betekenen.
 
We mogen nu nog gelukkig naar buiten, dus maak iedere dag even een ommetje er is hier om ons heen nog ruimte genoeg om even een frisse neus te halen zonder dat je veel mensen tegen komt. Of ga lekker de tuin in of maak je balkon gezellig met de plantjes die nu overal in prijs verlaagd worden omdat de kwekers ze anders moeten weggooien.
Pak een boek, ga desnoods beginnen aan de grote schoonmaak of pak die klusjes op die altijd al zijn blijven liggen, zodat we deze tijd straks niet als zinloos zullen zien!
Ik kreeg van iemand via facebook dit berichtje:
 
Voldaan
Juist Nu omdat je door alle beperkingen zoveel meer tijd lijkt te hebben
Juist Nu omdat je gedwongen aan huis gekluisterd bent
Juist Nu omdat alle ontwikkelingen je op scherp zetten
Juist Nu omdat verbinding het thema is
Juist Nu zodat je klaar bent voor de betere tijden die weer gaan komen
Juist Nu omdat je voelt waar het echt om draait
Juist Nu is het van belang om goed voor jezelf te zorgen, om van daaruit ook meer van betekenis te zijn voor anderen!
 
Lieve mensen, ik wens iedereen heel erg veel sterkte in deze zorgelijke tijd en hoop dat we elkaar, als de rust en goede gezondheidstoestanden zijn terug gekeerd, weer kunnen omarmen en samen weer mogen gaan genieten van alle goede en mooie dingen in het leven, die nu tijdelijk naar de achtergrond geschoven moeten worden!
 
Wij denken aan jullie! 

namens het Bestuur van St.deBOL

Marianne van Eechoud-Bierens, voorzitter

 de lente komt eraan! Afbeelding invoegen     Afbeelding invoegen