Woord van de voorzitter

 
 Beste mensen,                                                                                                                 10 mei 2022 
 
Het is inmiddels alweer bijna half mei  en we hebben de afgelopen week mogen genieten van heerlijk  zonnig weer, daar worden we toch allemaal vrolijk van!                                                                                                            
 
Wij hebben een hele drukke tijd gehad met de voorbereidingen en het realiseren van Herdenken en Vieren. Op 1 mei was er een prachtig concert van het Ulfts Mannenkoor in de Theaterkerk Bemmel. Het was echt genieten bij deze fijne en sfeervolle locatie van de zang van het koor en solisten! Het concert begon met het Oekraiens volkslied en dat was heel bijzonder. Bep, onze secretaris nam de presentatie voor haar rekening en dat deed ze heel goed. We waren blij dat Burgemeester Nelly Kalfs en haar partner en wethouder Nick Hubers aanwezig waren bij het concert. Helaas was de zaal niet vol, we hadden graag meer mensen mee laten genieten op deze zondagmiddag, ze hebben iets moois gemist!
 
Op 4 mei was er de herdenkingsbijeenkomst in de Theaterkerk met diverse sprekers, wethouder Johan Sluiter, Henri Peren en Eef Damen. Er werden gedichten gelezen en er was schitterende muziek en er werden 77 kaarsjes aangestoken.
Na de bijeenkomst ging men in een Stille Tocht naar de monumenten op de Kinkelenburglaan, begeleid door ESKA met stille trom. Daar werden 2 minuten stilte gehouden,  de "last post" en het Wilhelmus gespeeld en kon iedereen bloemen neerleggen. WE vonden het erg fijn dat velen hierbij aanwezig waren. Een speciaal woord van dank voor Maris Braam die deze Dodenherdenking leidde!
 
Op 5 mei waren we al vroeg in Huissen waar we door STINASE een heerlijk ontbijtje aangeboden kregen. Om 11 uur kregen we het vuur uit handen van Burgemeester Nelly Kalfs en gingen 50 wandelaars op weg naar de kapel van Maria van de bloeiende Betuwe waar het GaDoorKoor zong en Fenna (9 jaar) samen met Jet het verhaal van een 8-jarig meisje in de WO2 vertelde. Alle wandelaars legden een roos bij de kapel neer, het was een mooie, bijzondere en sfeervolle bijeenkomst! Fotoalbum
De wandelaars gingen door naar Bemmel waar zangeres Femke Kempkes uit Huissen een klein concertje gaf buiten bij de Theaterkerk. Daarna was er een bevrijdingslunch waar 100 mensen van genoten!
 
We zijn er trots op dat we deze vieringen weer hebben mogen organiseren en kijken moe maar zeer voldaan terug op een hele bijzondere week!
 
Ja en dan gaan we nu verder met het organiseren van de deBOL JUNIOR Avond4Daagse die van 31 mei t/m 3 juni gehouden wordt deBOL JUNIOR Avond-4-Daagse en op 18 mei is er weer een 50+ wandeltocht Wandelingen 50+

Wij hopen weer velen te mogen ontmoeten bij onze activiteiten!
Tot ziens,

Marianne van Eechoud-Bierens, voorzitter