Woord van de voorzitter

 
8 maart 2023
 
Beste mensen,
Het wordt hoog tijd dat ik als voorzitter van St. deBOL weer eens een voorwoord ga schrijven, dus zit ik nu op een regen/sneeuwachtige dag achter de computer. Gisteravond hadden we onze BOL-bestuursvergadering en hebben we onze plannen voor de eerstkomende drukke maanden besproken. Natuurlijk blijven onze 50+ wandeltochten op de woensdagochtend op het programma staan, we hebben er dit jaar al een paar hele mooie en gezellige tochten opzitten.
 
Op 30 april zullen we een Herdenkingsconcert organiseren in de Theaterkerk. Harmonie UDI en 3 lieftallige zangeressen zullen dit concert gaan verzorgen en we zijn er van overtuigd dat het weer iets heel moois zal worden en willen dit concert natuurlijk van harte aanbevelen, dus noteer 30 april, 15.00 uur Theaterkerk alvast in uw agenda.
 
De maand mei staat bol van activiteiten, op 4 mei organiseren wij de Dodenherdenking in Bemmel met een bijzondere bijeenkomst in de Theaterkerk en daarna een stille tocht naar de monumenten aan de Kinkelenburglaan. Dit jaar zullen de kinderen van de Tuin van de Vrijheid weer een deel van het programma verzorgen, de leerlingen van de hoogste klassen in het basisonderwijs gaan met veel enthousiasme aan de slag om er een hele mooie en bijzondere herdenking van te maken. 
Op 5 mei gaan de BOL-wandelaars weer het bevrijdingsvuur ophalen in Huissen en zullen zij dit brengen naar het monument bij kasteel De Kinkelenburg. Onderweg is er een traditionele pauze bij de kapel van Maria van de bloeiende Betuwe op De Heuvel waar het GaDoorKoor zal zingen en een korte herdenking zal zijn.
 
Vanaf 9 mei staat Bemmel in het teken van deBOL "JUNIOR" Avond4Daagse, een fantastisch evenement voor kinderen, ouders, opa's en oma's en iedereen die dit feestje wil mee maken. De commissie Junior A4D is al druk bezig om alles weer perfect voor elkaar te krijgen, maar kan vast nog wel wat extra helpende handen gebruiken, dus als u mee wil helpen op het startbureau of als verkeersregelaar neem dan contact op (tel. 06  27507051) Vanaf 27 april is de inschrijving voor de A4D geopend en zijn we op Koningsdag te vinden op de Koningsmarkt op het Kinkelplein in Bemmel.
 
We willen dit jaar ook weer een Bemmelse 50+ Wandelvierdaagse organiseren van 1 t/m 4 juni.
Wie de Nijmeegse 4Daagse gaat lopen kan dan lekker 4 dagen achter elkaar trainen met een route van 10 of 20 km door de mooie omgeving van Bemmel.
Maar natuurlijk kunt u ook 1, 2 of 3 dagen meelopen. Wij zullen er een mooi feest van maken, de start en finish is bij Het Wapen in Bemmel en onderweg zult u bij de controleposten vast wel een beetje verwend worden, want deBOL gaat altijd voor mooie routes met iets extra's onderweg! Wij hopen dat we veel wandelaars ook in juni in beweging krijgen,
want:  met deBOL op pad = altijd PUUR GENIETEN.
 
Wij gaan met veel liefde en plezier aan de slag en hopen u allemaal binnenkort te mogen ontmoeten bij een of meerdere activiteiten !
 
In deze tijd van bezuinigingen en hoge kosten wordt het ook voor ons steeds moeilijker om al die goede en mooie activiteiten financieel rond te krijgen daarom zoeken wij  mensen die ons een warm hart toedragen en "Vriend van deBOL" willen worden. Vrienden van deBOL We zullen u met open armen ontvangen!
 
Tot ziens,
namens alle "Bolletjes”

Marianne van Eechoud-Bierens, voorzitter