deBOL Nieuws

Verdrietig nieuws
Afbeelding invoegen 
Op 10 juli j.l. is onze trouwe wandelaar en Vriend van deBOL Antoon Opgenoort overleden. Hij was al een tijd niet in orde en wist sinds kort dat hij niet meer beter zou worden.
Antoon liep eigenlijk altijd mee, de laatste tijd kostte hem dat te veel kracht. Altijd was hij bereid om een helpende hand te bieden en met zijn vrolijkheid, warmte en belangstelling was hij een verrijking voor onze "BOL-familie".
Wij zullen Antoon zeker erg gaan missen maar zullen met dankbaarheid en een glimlach de vele herinneringen aan hem levend houden!

Wij wensen Joke, de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte in deze moeilijke periode!
Bestuur St.deBOL, Marianne van Eechoud
 
Op 16 juli werd Antoon begraven op begraafplaats De Hoeve in Huissen. Een stoet van o.a. 35 BOL wandelaars heeft hem begeleid naar zijn laatste rustplaats!
Het Bestuur van St. deBOL bedankt iedereen die hierbij aanwezig is geweest. het was erg fijn om met zoveel mensen dit afscheid naar de wens van Antoon en Joke waar te kunnen maken!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

deBOL Avond-4-Daagse gaat door!  Maar dan anders!
Een jaar zonder Avond4Daagse is Bemmel is natuurlijk ondenkbaar!
Daarom heeft deBOL zich aangemeld voor de KWBN Avond4Daagse Home Edition!
Een Avond4Daagse die je vanuit je eigen huis kunt wandelen, in je eigen tempo, wanneer je maar wilt en met wie je maar wilt!
Als je dat maar doet in de periode van 1 juni tm 31 augustus 2020. En tussen de eerste en de vierde dag mogen maximaal twee weken zitten.
Je hoeft niet perse 's avonds te wandelen, je kunt ook overdag of in het weekend aan de wandel, net wanneer het jou het beste uitkomt!
Je kunt kiezen voor een route van 2,5 van 5 of van 10 km. Die krijg je dan via de eRoutes app op je telefoon.
En na afloop krijg je natuurlijk de enige echte officiële A4D Medaille!
Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 per persoon.
 
Je kunt je inschrijven via 
https://www.avond4daagse.nl/deelnemers/avond4daagse-home-edition

 

 
 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

75 jaar Herdenken en Vieren 4 mei 2020 – Dodenherdenking ook in Bemmel anders dan anders!

Dit jaar zal de Dodenherdenking op 4 mei een totaal andere vorm krijgen, vanwege de corona maatregelen kan er geen gezamenlijke herdenkingsbijeenkomst zijn. Ook de stille tocht naar het monument bij kasteel De Kinkelenburg gaat niet door!

Toch willen wij heel graag dat 75 jaar Herdenken juist nu extra aandacht krijgt en wij willen daarom dan ook iedereen in Bemmel vragen om de vlag op 4 mei de hele dag halfstok op te hangen en vanaf 19.30 uur een kaars voor het raam of bij de voordeur te zetten.

Een afvaardiging (2 personen) van het Bestuur van St. deBOL zal om 20.00 uur bij de monument op het gazon van kasteel de Kinkelenburg 75 kaarsen aansteken en bloemen neerleggen.

In verband met de noodmaatregelen mogen er niet meer dan 2 personen met een afstand van 1,5 m van elkaar aanwezig zijn!

Wij begrijpen heel goed dat er mensen zullen zijn die zeker op deze speciale herdenkingsdag een bloemetje willen  neerleggen en dat kan op - eigen initiatief - de hele dag, als u maar op die 1,5 m afstand blijft en met niet meer dan 2 personen tegelijk komt!

Let op: de handhaving van de Gemeente Lingewaard zal hier streng op controleren!

Bespeelt u een blaasinstrument, dan kunt u vanaf 19.58 uur thuis (of op grote afstand rond kasteel De Kinkelenburg) meespelen met de trompet die de twee minuten stilte inleidt (op de televisie) Op 4en5mei.nl vindt u de bladmuziek.

Het bestuur van St. deBOL zal op 5 mei bij de Mariakapel op De Heuvel ook kaarsjes aan gaan steken en bloemen neerzetten, wij zullen de herdenkingsbijeenkomst daar, die ieder jaar met medewerking van het GaDoorKoor werd gehouden en voor een speciale sfeer zorgde, zeker gaan missen maar willen toch nu op een bescheiden manier stil staan bij en vieren dat we 75 jaar geleden bevrijd werden!

Wij zullen onze plannen voor het Herdenkingsconcert en de Bevrijdingslunch op de Markt verschuiven naar 2021 en hopen dat er op 5 mei a.s. bij alle huizen in Bemmel de vlag uitbundig zal wapperen, tenslotte werd ons land 75 jaar geleden bevrijd!

Wij wensen iedereen veel sterkte toe, blijf gezond, houd afstand en blijf vertrouwen houden in een mooie toekomst!

_____________________________________________________________________________________________

 

VAN HARTE GEFELICITEERD met jullie Koninklijke Onderscheiding !
 
Op 24 april kreeg onze penningmeester Trudy Francissen te horen dat  het Zijne Majesteit de Koning  heeft behaagd haar te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij werd gebeld door onze Burgemeester en kon het niet geloven! Maar onze Trudy heeft dit lintje dik verdiend! Zij kwam in 1993 nadat zij haar winkel in de Dorpsstraat had gesloten bij de VVV Bemmel werken als vrijwilligster en zette haar zakelijke kwaliteiten volledig in om in het VVV winkeltje de nodige souveniers aan de man te brengen! Maar daarnaast stond ze altijd paraat om dingen mee te organiseren, de Vrijmarkt, fietstochten, de Ponyjaarmarkt etc. etc.  Trudy was van 1993 tot 2001 een fantastische kracht voor de VVV Bemmel Boven-Betuwe. Vanaf 2001 werd zij penningmeester van St. deBOL en tussen alle drukke werkzaamheden door was ze ook nog als oprichtster van de Kegelclub bezig om dat clubje gezellige dames bij elkaar te houden.
Wat Trudy allemaal (gelukkig nog steeds!!) voor deBOL doet weet zo langzamerhand het hele dorp wel, maar wat wij zo extra geweldig vinden is dat zij al heel veel jaren als mantelzorger voor haar oudere broer zorgt en dat doet ze altijd met liefde en plezier!
Trudy geniet van deze onderscheiding, wij zijn trots op je!! 
 
Ook onze wandelaar Arnold Thus is tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau benoemd! Arnold zet zich al jaren alle dagen van de week in om de kerkhoven te onderhouden en mooi schoon te houden! En Thea Boon, die jaren met ons heeft meegewandeld kreeg ook deze onderscheiding vanwege haar vrijwilligerswerk voor de ouderen!
 
Wij hopen dat jullie, Trudy, Arnold en Thea op Koningsdag het lintje met trots zullen dragen, jullie hebben het echt verdiend, dus geniet ervan!
 
namens het Bestuur van St. deBOL,
Marianne van Eechoud-Bierens, voorzitter
 
 **********************************************************************************************
Ook Trudy van Schaijk van het Oranjecomite waarmee we zo fijn hebben samen gewerkt in de afgelopen jaren bij de Dodenherdenking bijeenkomst heeft een koninklijke onderscheiding gekregen! Natuurlijk ook van St.deBOL van harte gefeliciteerd Trudy!
 
***********************************************************************************************
 
Alle deBOL activiteiten die wij dit voorjaar wilden organiseren zijn afgelast.

75 jaar Herdenken en Vieren!

We hadden zulke mooie plannen, een Herdenkingsconcert in de Theaterkerk op 3 mei, een sfeervolle Dodenherdenking op 4 mei en op 5 mei zou het in Bemmel een groot Dorpsfeest moeten worden met het ophalen van het bevrijdingsvuur in Huissen en een bevrijdingslunch op de Markt in Bemmel.

Maar helaas, ook wij als organiserende Stichting deBOL moeten alle festiviteiten en activiteiten afgelasten. Wij  zullen ons uiterste best doen om de geplande "mei festiviteiten” toch later in dit jaar nog te organiseren!

Alle deBOL wandeltochten gaan tot 1 juni niet door, de deBOL "JUNIOR” Avond4Daagse gaat in mei ook niet door!

Wij vinden het heel erg jammer dat nu alles stil komt te liggen, maar gelukkig mogen we nog wel naar buiten, dus geven we graag het advies om iedere dag even een ommetje te maken, alleen of met z’n tweetjes op afstand, zodat we toch nog een beetje van onze sociale contacten kunnen genieten. We beseffen heel goed dat nu vele van onze trouwe wandelaars die contacten heel erg zullen gaan missen dus hopen we dat we, via onze website en af en toe een appje of een kaartje, toch met iedereen verbonden blijven.

De hoofdzaak is dat we nu met z’n allen goed door deze crisis periode heen komen, wij wensen iedereen heel veel sterkte de komende tijd en hopen dat we na 1 juni weer op pad mogen!

Afbeelding invoegen  We hopen dat we onze wandelschoenen gauw weer aan kunnen trekken!


 

BOL Kadobon

te koop bij het bestuur: deBOL Kadobon Nieuw: de deBOL Kadobon


deBOL
poloshirts
Het Bestuur van St.deBOL heeft op veler verzoek weer nieuwe poloshirts besteld.
De shirts van het merk Hummel kosten € 25,00 per stuk en zijn in beperkte voorraad
(damesmaten L en XL en XXL) aanwezig bij het Bestuur.