5 mei Bevrijdingstocht

 

5 mei 2018
 
Na een mooie herdenkingsdienst op 4 mei in de Theaterkerk en op het gazon bij kasteel De Kinkelenburg was het op 5 mei tijd om naar Huissen te gaan om daar het bevrijdingsvuur op te halen. 
 
 
60 deelnemers dit jaar! Nadat we weer verrast werden door Teunie die ons allemaal een kopje koffie en een overheerlijk gebakje aanbood namens Stinase kregen we het vuur overhandigd door onze burgemeester Marianne Schuurmans.
Zij hield een voor deBOL zeer lovend praatje waar we eigenlijk wel een beetje verlegen van werden, maar zulke mooie woorden geven ons ook weer kracht en plezier om door te gaan met onze activiteiten.
We liepen vanaf Huissen via het Exoduspad en de patrouillepaden Noord en Zuid naar de Mariakapel aan de Heuvel waar het "Gadoko" koor ons opwachtte.
Er was een sfeervolle bijeenkomst met gedichten en liederen. Aan het einde legde menigeen een bloem neer of stak een kaarsje op.
Ja,  en dan is er koffie en broodjes, de dames van deBOL die niet mee wandelden hadden het weer perfect voor elkaar en we willen Annie Vermeulen, waar we te gast mochten zijn, heel hartelijk bedanken voor haar gastvrijheid.
Het was schitterend weer, dus iedereen kon lekker buiten zitten en heeft goed bij kunnen komen na de ca. 8 km die we er al op hadden zitten.
Om half 2 gingen we richting Bemmel waar we bij het Bevrijdingsmonument het vuur overhandigden aan Theo Peren, die het ontstak in een speciaal voor ons gemaakte schaal en nog een korte toespraak hield.
 
We zijn blij dat we van deze  5 mei weer een mooie feestelijke dag hebben kunnen maken! De foto's staan op Fotoalbum
Met dank aan: Marga, Gerrie, Hetty en Ed.