75 jaar herdenken en vieren 2020

2020 
4 mei vanaf 19.30 uur staken wij 75 kaarsen aan bij de 2 monumenten op de Kinkelenburglaan!
19.45 uur 
De kerkklokken luidden, op afstand en met maar heel weinig mensen werden de oorlogsslachtoffers herdacht.
Daarna zetten wij 75 rozen neer bij het beeld "Waarom ik?" en legden we nog een paar anderen bloemen. 
Het was een hele bijzondere Dodenherdenking en wij zijn blij dat we dit toch op deze manier hebben kunnen doen.
Met dank aan Jos en Jose voor het mooie trompetspel!
 
5 mei
We besloten om met het Bestuur naar de Mariakapel op De Heuvel te lopen, al jaren onze tussenstop tijdens de Bevrijdingstocht waarbij we het vuur ophaalden in Huissen.
Dit jaar dus niet, maar we vonden toch dat we daar bloemen moesten brengen en kaarsen aan moesten steken! Onderweg kwamen we nog 2 BOL-wandelaars tegen die vanaf Huissen ook onze Bevrijdingstocht-route hadden gelopen, super!!
Bij de kapel aangekomen las Jet twee mooie gedichten voor, legden we rozen neer en staken kaarsen aan.
Daarna nog even op afstand de meegebrachte koffie gedronken!
 
Het waren twee mooie maar hele rustige dagen, we hopen dat we alle plannen die we gemaakt hadden volgend jaar toch kunnen gaan realiseren!
 
Voorlopig zijn we nog niet van alle noodmaatregelen af, maar er komt weer een tijd dat we gezamenlijk op pad mogen gaan, wij kijken daar naar uit en hopen van harte dat dan weer velen met ons gaan meegenieten!
 
Lieve mensen, hou de moed erin, blijf gezond en neem toch die 1,5 m afstand en alle andere voorzorgsmaatregelen in acht! Fotoalbum
 
 
 
 
75 jaar Herdenken en Vieren 4 mei 2020 – Dodenherdenking ook in Bemmel anders dan anders!

 

Dit jaar zal de Dodenherdenking op 4 mei een totaal andere vorm krijgen, vanwege de corona maatregelen kan er geen gezamenlijke herdenkingsbijeenkomst zijn. Ook de stille tocht naar het monument bij kasteel De Kinkelenburg gaat niet door!

 

Toch willen wij heel graag dat 75 jaar Herdenken juist nu extra aandacht krijgt en wij willen daarom dan ook iedereen in Bemmel vragen om de vlag op 4 mei de hele dag halfstok op te hangen en

vanaf 19.30 uur een kaars voor het raam of bij de voordeur te zetten.

Een afvaardiging (2 personen) van het Bestuur van St. deBOL zal om 20.00 uur bij de monument op het gazon van kasteel de Kinkelenburg 75 kaarsen aansteken en bloemen neerleggen.

In verband met de noodmaatregelen mogen er niet meer dan 2 personen met een afstand van 1,5 m van elkaar aanwezig zijn!

 

Wij begrijpen heel goed dat er mensen zullen zijn die zeker op deze speciale herdenkingsdag een bloemetje willen  neerleggen en dat kan op - eigen initiatief - de hele dag, als u maar op die 1,5 m afstand blijft en met niet meer dan 2 personen tegelijk komt!

Let op: de handhaving van de Gemeente Lingewaard zal hier streng op controleren!

 

Bespeelt u een blaasinstrument, dan kunt u vanaf 19.58 uur thuis meespelen met de trompet die de twee minuten stilte inleidt (op de televisie) Op 4en5mei.nl vindt u de bladmuziek.

 

Wij zullen onze plannen voor het Herdenkingsconcert en de Bevrijdingslunch op de Markt verschuiven naar 2021 en hopen dat er op 5 mei a.s. bij alle huizen in Bemmel de vlag uitbundig zal wapperen, tenslotte werd ons land 75 jaar geleden bevrijd!

 

Wij wensen iedereen veel sterkte toe, blijf gezond, houdt afstand en blijf vertrouwen houden in een mooie toekomst!