Wandelingen 50+

Wat was het lekker wandelweer op 7 februari! Heerlijk!
Lekker koud, heerlijk zonnetje, lekkere koffie bij De Waaij, kortom genieten!
De foto's van deze wandeling vindt u binnenkort op deze pagina.

De volgende wandeling wordt gehouden op woensdag 21 februari.


------------

Foto's van 17 januari  j.l. op Fotoalbum

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

 
In memoriam Piet Peters  18-10-1942  /  15-01-2018
 
 
 
  
 
Onze trouwe wandelvriend Piet Peters is op maandag 15 januari 2018 overleden.
Op zaterdag 20 januari was er een mooie herdenkingsdienst.
 
Wij zullen hem allemaal gaan missen en hopen dat hij ergens hierboven tevreden terugkijkt op een mooi leven met Maria, zijn kinderen en kleinkinderen en op alle mooie en goede dingen die hij heeft kunnen doen.
Wij zullen de herinneringen aan Piet, zeker met een lach en een traan koesteren!
 
Beste Piet, rust in vrede! 
 
 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
Kerstviering 20 december 2017
De foto's van de wandeling-kerstviering op 20 december staan op Fotoalbum met dank aan Marga, Gerrie, Toon en onze gastfotograaf Christa van Kleef
 
Noodgedwongen moesten we op het laatste moment een andere locatie zoeken voor de kerstviering en gelukkig konden we terecht in de NH Kerk te Bemmel.
Na een wandeltocht van ca. 7,5 km kwamen we daar aan en al gauw werd duidelijk dat ons mooie koffieapparaat niet goed gewerkt had en er dus nog geen koffie was, maar niet getreurd de glühwein was warm en er was appelsap en er waren lekkere koeken.
Het verliep allemaal anders dan wij graag gezien hadden en dat was vervelend maar het was even niet anders!
Achteraf denken we dat iedereen toch heeft kunnen genieten van een gezellige kerstviering.
Mooie gedichten, kerstsamenzang en even samen denken aan diegenen die er niet bij konden zijn vandaag !
Tot slot toch nog een kopje koffie en bij de uitgang een klein presentje!
 
Lieve mensen, bedankt voor al jullie enthousiasme dit jaar, geniet van de feestdagen en denk eens een keertje extra aan de mensen die onze steun misschien hard nodig hebben!
Tot 2018!
 
GEDICHT
 
Even stil staan
De stille dagen komen eraan
Tijd om even stil te staan
 
Overdenken en bezinnen
Afsluiten of opnieuw beginnen  
Wat te doen met wensen of dromen
Dingen die jou zijn overkomen
 
Laat ze zijn en laat ze achter
De ergste worden zachter
De mooiste krijgen een plaats in je hart  
Maak ieder jaar een nieuwe start
 
Begin aan je oude of nieuwe dromen
Laat het leven op je af komen
Heb lief, bewonder en geniet
Meer dan dit leven heb je niet .
 
 
 
 
----
 
Op woensdag 6 december liepen we een nieuwe route die werd uitgezet door Marga, Annie en Rieky.
met 80 wandelaars op pad door het nieuwe Park Lingezegen met prachtige fiets/wandelroutes. Lekkere koffie gedronken bij Rest.De Klomp. Het was weer gezellig.
Foto's: Fotoalbum met dank aan Marga,Toon en Gerrie

 

------

De foto's van de wandeling op 1 en 15 november staan op Fotoalbum 1 november 2017 met dank aan Marga, Toon en Gerrie!
 
De foto's van de MW 2017 en 18 oktober j.l. staan op de site Fotoalbum
 
---------
   
Terugblik op het wandelseizoen 2016-2017
Op woensdag, 21 juni gingen we wandelen in de buurt van Papendal.
Het was schitterend weer, lekker warm maar niet te en we liepen grotendeels door de bossen naar Papendal waar we koffie dronken. Van daar af was het nog ca. 3 km terug naar De Leeren Doedel waar de - niet meelopende - dames van deBOL een lekker waterijsje voor ons hadden gekocht en dat was na deze prachtige tocht een heerlijk koele verrassing!
Nog even gezellig napraten en terug naar Bemmel!  Fotoalbum met dank aan Toon en Marga
 

Op woensdag 7 juni vierden we het 20-jarig Jubileum van de deBOL50+ (vh Wandelcomité 55+) wandelingen.
Het was een hele speciale, bijzondere wandeling. Het bestuur van deBOL werd aangenaam verrast met een prachtige (mierzoete) medaille, een schitterende bos bloemen en een lekker wijntje. Foto's vind je bij Feestelijke 50+tocht 7 juni


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ook op woensdag 17 mei gingen we weer 'gewoon' aan de wandel. Bij CC De Kinkel waren er om 09.00 uur nog
helemaal geen wandelaars dus ging het gehele Bolbestuur gelijk richting Zijdewinde en werd er ingeschreven buiten met de kliko als tafel. Gelukkig waren er toch weer ruim 60 enthousiastelingen en maakten we een schitterende tocht langs de Waal en  de nevengeul richting Lent. Koffiepauze bij Zijdewinde en daarna terug naar Bemmel.
Het was in onze hele drukke A4Daagse week heerlijk om zo even te mogen genieten van onze eigen omgeving! Fotoalbum de foto's van 17 mei staan per abuis in het album Bevrijdingsdag! met dank aan Toon!
 
 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
Woensdag 3 mei vervalt de 'gewone' woensdagwandeling.
Wij gaan op Bevrijdingsdag 5 mei weer het Bevrijdingsvuur ophalen in Huissen (op de Markt )
Dus: op vrijdag 5 mei gaat deBOL op pad vanuit Huissen om ca. 11 uur.
Iedereen is welkom om mee te lopen. De ontvangst in Huissen met een kopje koffie is vanaf 10.15 uur en nadat wij het vuur gekregen hebben lopen we via het Exoduspad, het Patrouillepad en het Frontlijnpad  naar de kapel van Maria van de bloeiende Betuwe (ca.8 km). Bij de kapel is een korte plechtigheid en kan iedereen een bloem neerleggen. Daarna is er voor de wandelaars koffie met broodjes en vanaf 13.15 uur zullen we doorlopen naar Bemmel waar we het vuur gaan zetten bij het Oorlogsmonument bij kasteel De Kinkelenburg. We sluiten af met een drankje bij Cafe De Roskam. U bent van harte welkom.
Deze keer betaalt u geen inschrijfgeld, deze tocht wordt dit jaar gesponsord door het Vlinderfonds Huissen !
 
 
 
 

 
------- 

Op woensdag 5 april hebben we een route door het Sonsbeekpark gelopen!
80 wandelaars, mooi wandelweer, schitterende natuur, koffiepauze bij het Watermuseum waar helaas de koffie niet was zoals we gewend zijn maar al met al heeft iedereen genoten! Fotoalbum met dank aan Gerrie en Toon.

------

Op woensdag 1 februari hebben we een route gelopen in en om Doornenburg.
Schitterend weer, mooie route en bijna 80 deelnemers ! Bij de koffie mochten we Henny en Gerrie weer verwelkomen en het was goed om te zien dat Henny, die in Oostenrijk een herseninfarct had gehad, weer op de been was. We vertrouwen erop dat hij binnenkort weer met ons mee kan wandelen, hij is van plan om samen met de fysio heel hard te gaan werken aan de conditie, want wandelen is zijn passie!
 
Fotoalbum met dank aan Toon, Marga en Gerrie 
De volgende wandeltocht (na de Snerttocht van 4 februari a.s.) zal zijn op woensdag 15 februari 


------------


Op woensdag 18 januari liepen we van Lent naar Nijmegen, het was koud maar heerlijk wandelweer en de koffie aan de Waalkade smaakte weer uitstekend. Leuk dat onze Vriend van deBOL Joop Vermeer even bij ons op de koffie kwam!
Met dank aan Toon en Marga voor de mooie foto's Fotoalbum 
 
Henny Wetters, ons wandelmaatje en man van Gerrie, heeft vorige week tijdens de vakantie in Villach-Oostenrijk een herseninfarct gehad en ligt daar in het ziekenhuis. Hij wordt daar heel goed verzorgd en gaat langzaam aan vooruit. We hopen dat  ze gauw weer terug in Nederland zijn!
 

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Op woensdag 4 januari liepen we een route in en om Bemmel, het was flink koud, we kregen een paar regen/hagelbuitjes maar ook een heerlijk zonnetje. Al met al:  de kop is eraf, we zijn het nieuwe jaar weer goed en gezellig begonnen met een koffiepauze bij Sportclub Bemmel. De volgende wandeltocht zal zijn op woensdag 18 januari en we starten dan bij Fort Lent om 09.30 uur! Fotoalbum met dank aan Toon en Marga!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------